Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах (нормативна база)
1. Закон України «Про дитяче харчування»
2. Закон України «Про якість та безпечність харчових продуктів»
3. Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах (постанова Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591)
4. Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів (Постанова Кабінету Міністрів України від 26.02.2002 № 1243)
5. Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загально освітніх, позашкільних навчальних закладах (спільний наказ Міністерства освіти і науки України та Міністерством охорони здоров'я України від 15.08.2006 №620/563)
6. Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб (наказ Міністерства охорони здоров'я України від 23.07.2002 №280)
8. Про вжиття заходів щодо запобігання харчових отруєнь (лист Міністерства освіти і науки України від 18.12.2008 №1/9-795)
9. Інструкція з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах (затверджена спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров'я України від 17.04.2006 №298/227; зареєстровано в Міністерстві юстиції України 5 травня 2006 року за №523/12397)
10. Державні Санітарні норми та правила ««Влаштування, обладнання, утримання дошкільних навчальних закладів та організації життєдіяльності дітей» (наказ МОЗ України від 01.08.2013 № 678) із змінами та доповненнями |